zondag 9 november 2014

Apple-crumble

Goedemorgen allemaal,

Helaas is het gisteren niet gelukt, om mijn kersthousiasme met jullie te delen, maar ik maak het vanmorgen goed met een heerlijk recept: apple-crumble. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft, het lijkt een beetje op appeltaart, maar dan zonder bodem. Het recept is echt super eenvoudig, en prima voor te bereiden. De winterse smaken maken dit recept dan ook uiterst geschikt als afsluiter van een kerstdiner.



Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold of Elstar)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 225 gram suiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem
  • 100 gram margarine


De bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
  • Meng de appel met de rozijnen, kneel, vanillesuiker en 25 gram gewone suiker
  • Vet een ovenschaal in en doe daar het appelmengsel in
  • Meng de bloem met de suiker en de margarine en kneed dit tot een brokkelige massa
  • Verdeel het kruimelmengsel over de appel
  • Bak de crumble 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is
  • Dien de crumble warm op, heerlijk met een bolletje vanilleijs. 

Dit recept kun je natuurlijk ook maken met ander fruit, zoals peer. Een likeurtje door het fruit is ook heerlijk. Je kunt er eindeloos mee variƫren.

Smakelijk,

Belle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten