vrijdag 7 november 2014

Homemade glühwein

Een van de dingen die ik onmisbaar vind in de kersttijd is Glühwein. Heerlijk, als je in de kou over de kerstmarkt hebt geslenterd, en dan nog een bekertje Glühwein om weer op te warmen.

Maar wat is nog beter dan gewoon Glühwein? Zelfgemaakte Glühwein! Vandaag kwam ik bij Cook&co Glühweinkruiden tegen. Dus vanavond meteen geprobeerd met een restje wijn dat nog open stond.



Het is eigenlijk heel simpel, je doet 2 eetlepels kruiden per liter wijn in een kruidenei, en hangt dit in een pan met rode wijn. Dan verwarm je de wijn, maar zonder hem te laten koken. Kruidenei eruit, en klaar is kees. Het fijne hiervan is, dat je zelf de rode wijn als basis kunt uitzoeken. Het beste kun je eentje gebruiken die niet een zeer uitgesproken smaak heeft, omdat de kruiden de smaak al brengen. De wijn die ik heb gebruikt, Château du Grand Caumont, een corbières, was net wat te sterk. Maar desalniettemin smaakt de eigengemaakte Glühwein heerlijk! En, mogelijk door de sterke wijn als basis, ik heb er na een paar slokken al rode wangetjes van.

Kijk voor meer recepten op het pinbord Glühwein.

Smakelijk,

Belle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten